KVALITET ER VIKTIG

En 100% fornybar ressurs

HVORFOR SKAL DU VELGE LAFT

  • Et økologisk valg
  • Lite vedlikehold
  • Brannsikkerhet
  • Sunt inneklima

Trevirke er et overlegent byggemateriale i og for hele økosystemet. En 100% fornybar ressurs som fanger karbon. Bygg i tømmer og gi samtidig et stort bidrag til klimakvoten. Skogbruk er viktig for oss fordi det vokser mer skog enn det som avvirkes. La din familie og etterkommere puste inn frisk luft produsert fra nye voksende skoger. Vær med og bidra til at vi unngår katastrofale følger av drivhuseffekt. Våre hytter er produsert av seinvokst furu fra Norge.

En 100% fornybar ressurs

Et laftet hus blir aldri umoderne. Om tømmeret holdes unna kontakt med jord er dette nesten ikke nedbrytbart. Det kreves minimalt med vedlikehold på et tømmerhus sammenlignet med andre hus. Du får et sunt og levedyktig hus som har en god sjanse til å kunne overleve i 200 år.

Mennesker kan sove trygt i et laftet hus! Massive tømmerstokker er ekstremt lite brannfarlig. I stede for å brenne vil de gradvis forkulles, og holde fasongen. Bærende konstruksjoner tåler å brenne svært lenge før de kollapser.

Trevirke er et rent og naturlig byggemateriale

Hvorfor er mennesker som bor i laftehus friskere enn andre? En laftevegg absorberer fuktighet og avgir fuktighet til rommet. Ideell fuktighet innendørs er mellom 30-50%. Hus av tømmer puster, og ligger naturlig  innenfor dette intervallet, og her vil ikke bakterier trives. Det blir en annen verden for astma- og allergikere. Trevirke er et rent og naturlig byggemateriale. Tømmerveggen puster da den ikke inneholder kunstige byggematerialer.

MASKINELL LAFTING

Vi har produksjonsanlegg for maskinell lafting

Vår stokkprofil og lafteknute ligger helt opp til tradisjonell handlaft, men høvling av stokken og utfresing av lafteknuten gjøres med maskin. Vi har en stokk-profil som tar utgangspunkt i laftemetoder med medfar/meddrag. Den har kinninger utvendig og utfresinger innvendig som gjør den både tett, tørr og stabil. Hovedforskjellen mellom handlaft og maskinlaft er at stokkene følger treets innsmalning i handlaftede bygg.

FAGMESSIG KVALITET

Alt vi gjør er med fagmessig kvalitet

Vi er medlem i Norsk Laft – bransjeforeningen for norske tømmerhusprodusenter.

De ledende leverandørene er medlemmer av Norsk Laft. Medlemmene bidrar til utvikling og kvalitetssikring av bransjen og alle er underlagt den eksterne kontrollordningen.

nllogo2